Image
Image

  Forsstrom High Frequency

  Samarbetet mellan FORSSTROM och TRAMO bygger på kvalitet, långsiktighet och tillit

  Maskintillverkaren Forsstrom High Frequency AB har sin bas i Lysekil och härifrån drivs familjeföretaget av andra och tredje generationen Forsström. Från denna bohuslänska pärla utgår all design, utveckling, marknadsföring och försäljning av företagets avancerade svetsmaskiner som deras, till stor del internationella kunder, använder för att tillverka bl.a. högkvalitativa lastbils- och båtkapell, presenningar och tält.

  Forsstrom erbjuder ett brett utbud av maskinmodeller som möjliggör svetsning med högfrekvens i PVC och PU plast. I denna process används högfrekvent elektromagnetiskt fält (27.12 MHz) i kombination med tryck som tillförs materialytor varpå de mjuknar och därmed kan sammanfogas. Processen ställer väldigt höga krav på såväl precision som kvalitet gällande de komponenter som används i Forsstroms maskiner, inte minst när det gäller anpassningar till elektriska standarder (spänning och frekvens) som skiljer sig mellan olika länder.

  Redan tidigt kom Forsstrom i kontakt med TRAMO ETV och kunde snabbt konstatera att företagets transformatorer levde upp till de högt ställda kvalitets- och driftsäkerhetskrav man hade. Detta har resulterat i ett långvarigt samarbete där TRAMO ETV levererar ett flertal varianter av specialanpassade transformatorer till Forsstrom, ex. högspännings-, skilje-, SPAR (TGS)- samt glödtransformatorer.

  Vi har ett mycket bra och långsiktigt samarbete med TRAMO ETV. Deras transformatorer skapar stort värde för oss och våra kunder och håller hög kvalitet. Dessutom är bemötandet från TRAMO ETV alltid gott och supporten förträfflig.

  - Mariette Pettersson, Produktionschef, Forsstrom High Frequency AB

  Samarbetet har under åren stärkts och på Forsstrom värdesätter man speciellt egenskaper som hög produktkvalitet, servicegrad och ett allmänt gott bemötande. ”Vi tillverkar komplexa maskiner och har korta ledtider. Därför behöver vi leverantörer som vi verkligen kan lita på. Det har vi verkligen funnit i TRAMO ETV. De håller helt enkelt vad de lovar”, säger Mariette Pettersson, Produktionschef på Forsstrom High Frequency AB.